(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

24-09-2024

Grote kosten- en uitstootreducties industrie mogelijk met Energie Transitie Plan

Kosteloze quick-scan in Zuid-Holland. 

Industriële bedrijven in de provincie Zuid-Holland met een hoge energierekening krijgen de mogelijkheid om kosteloos een voorverkenning ofwel quick-scan te laten uitvoeren door een energie-adviseur van KWA. Zo krijgen zij een Energie Transitie Plan (ETP) met een gegarandeerde emissiereductie van 60% in 2030.

Met een integrale blik en een duidelijke strategie krijgen bedrijven nu concrete handvatten om actie te nemen. Ook een plan gericht op grote en kortetermijnkostenbesparing via energie-efficiency behoort tot de mogelijkheden. 

In samenwerking met Deltalinqs helpt KWA bedrijven met het uitvoeren van de quick-scan en het Energie Transitie Plan.

Waarom deelnemen?

Een strategisch energietransitieplan is voor bedrijven cruciaal en richt zich op een langetermijnvisie richting 2030 en verder. Ten opzichte van de Energie Besparingsplicht waarin de maatregelen centraal staan, stelt het Energie Transitie Plan juist het unieke productieproces van uw bedrijf centraal.

Het Energie Transitie Plan kijkt integraal naar alle input en output van uw productieproces en richt zich op uw eindproduct produceren met zo min mogelijk CO2-uitstoot en uiteraard compliant met geldende wet- en regelgeving. Het Energie Transitie Plan omvat een helder investeringsplan dat op de juiste momenten inspeelt op kansen. Bedrijven voldoen hiermee niet alleen aan de duurzaamheidsdoelstellingen, maar versterken zo ook hun concurrentiepositie.

Meer informatie

Deltalinqs ondersteunt dit initiatief dat mogelijk gemaakt wordt door de provincie Zuid-Holland. Neem voor meer informatie contact op de adviseurs.

Bekijk ook:
Isolatiescan eye-opener voor Cono Kaasmakers

Zo duurzaam mogelijk kaas produceren. 

Geschreven door
Berry de Jong
Procestechniek en Energie

Tel.: 0334221344

E-mail: bj@kwa.nl

Quintus van Grol
Energietransitie

Tel.: 0334221334

E-mail: qg@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Energiemonitoring

Energiemonitoring speelt bij veel bedrijven. KWA krijgt vaak de vraag: wat moeten we hiermee doen?