(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

21-11-2024

Alle PFAS geclassificeerd als Zeer Zorgwekkende Stof

Per direct een minimalisatieplicht voor bedrijven. 

Half november 2024 heeft de Rijksoverheid aangegeven dat alle PFAS-verbindingen op de Nederlandse lijst met Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) komen te staan.

Dit heeft gevolgen voor bedrijven met een vergunningsplichtige activiteit waar paragraaf 5.4.3 (= Zeer Zorgwekkende Stoffen) uit het Besluit activiteit leefomgeving (Bal) geldt. Voor deze bedrijven geldt nu per direct een minimalisatieplicht voor alle PFAS-verbindingen.

Bedrijven moeten dus voorkomen dat zij PFAS uitstoten naar de lucht en naar het water. Als dit echt niet mogelijk is, moeten bedrijven de emissie zo veel als mogelijk verminderen. Daarvoor moeten bedrijven eens in de 5 jaar een vermijdings- en reductieplan opstellen.

Bekijk ook:
Geschreven door
Suzanne Por
Bodembescherming en bodemonderzoek

Tel.: 0334221324

E-mail: spo@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Gevaarlijke stoffen (opslag en transport)

Opslag en transport van gevaarlijke stoffen zijn gebonden aan strenge regels, zoals de PGS en ADR. Als er door een bedri...