(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

19-10-2023

CSRD-werkgroep: samen aan de slag

'Brengt theorie en praktijk bij elkaar', zei een deelnemer. 

Met een groep enthousiaste leden zijn we in oktober de CSRD-werkgroep gestart, waarbij bedrijven met elkaar de aanpak van de CSRD bespreken. Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe begin je? Wat is de beste aanpak? Wie betrek je bij het proces? De eerste bijeenkomst was meteen een succes.

De Europese Unie heeft in 2021 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen. Hierin staat dat vanaf 2024 meer bedrijven moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.

'Brengt theorie en praktijk mooi bij elkaar'

Waar liggen de uitdagingen? 

Met adviseurs Imke Houben en  Pieter Westers geven we vanuit KWA de deelnemende bedrijven handvatten om met die nieuwe CSRD aan de slag te gaan en bespreken de leden van bedrijven onderling hun aanpak en waar ze tegenaanlopen. In deze 1e bijeenkomst hebben we geïnventariseerd waar de uitdagingen liggen ten aanzien van de CSRD en zijn we aan de slag gegaan met de dubbele materialiteitsanalyse, de kern ervan.

Leren en elkaar inspireren

Door daadwerkelijk aan de slag te gaan, kwamen duidelijk de knelpunten en de vragen naar boven, waarmee we elkaar ook meteen verder konden helpen. Wie bepaalt welk thema materieel is? Hoe interpreteer je de schalen? Neem je de keten meteen mee in je analyse of niet? Zo konden we van elkaar leren en elkaar inspireren, om de CSRD binnen het bedrijf te implementeren. Zeer waardevol zeiden de deelnemers.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van deze werkgroep? Geef u dan op voor de volgende meeting. Dat kan bij Imke Houben en Pieter Westers

'Erg leerzaam om met andere bedrijven te discussiëren, je leert van elkaar'

 

Bekijk ook:
Isolatiescan eye-opener voor Cono Kaasmakers

Zo duurzaam mogelijk kaas produceren. 

Webinar Netcongestie

Netcongestie is een groot probleem. Hoe gaat u hiermee om? 

Geschreven door
Imke Houben
Duurzaam ondernemen en CSRD

Tel.: 0334221312

E-mail: ih@kwa.nl

Julia Langer
Duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221353

E-mail: jla@kwa.nl

Pieter Westers
Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Duurzaam ondernemen

Praktisch advies, support voor uw strategie, implementatie, projecten en rapportages.